Politika piškotkov

Piškotki

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list ┼ít. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe pi┼íkotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na ra─Źunalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o pi┼íkotkih, ki jih uporabljamo na www.aludoors.aluks.com, da omogo─Źimo bolj┼íe delovanje spletnih strani in prijetnej┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.

www.aludoors.aluks.com za osnovno delovanje oz. polno uporabni┼íko izku┼ínjo uporablja in potrebuje lastne pi┼íkotke. V kolikor ne ┼żelite prejeti nobenega pi┼íkotka lahko to storite v nastavitvah va┼íega brskalnika. ─îe pi┼íkotke izklju─Źite, so lahko nekatere mo┼żnosti spletne strani onemogo─Źene, saj vam jih ne moremo ponuditi brez uporabe pi┼íkotkov.

To spletno mesto uporablja Googlove pi┼íkotke, da z njimi la┼żje zagotavlja storitve, prilagaja oglase in analizira promet. Informacije glede va┼íe uporabe tega spletnega mesta so posredovane Googlu. ─îe uporabljate to spletno mesto, se strinjate z uporabo pi┼íkotkov.

Kaj so piškotki?
Pi┼íkotki so male besedilne datoteke, ki jih ve─Źina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik ÔÇô ta lahko shranjevanje pi┼íkotkov po ┼żelji omeji ali onemogo─Źi.

Zakaj so piškotki potrebni?
Pi┼íkotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostej┼íe funkcije e-poslovanja ne bi bile mogo─Źe brez pi┼íkotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomo─Źjo pi┼íkotkov hitrej┼ía in enostavnej┼ía. Z njihovo pomo─Źjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izku┼ínje, s tem je prihranjen ─Źas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj u─Źinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Pi┼íkotke uporablja ve─Źina spletnih strani, so priro─Źno sredstvo za ohranjanje sve┼że in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo pi┼íkotkov je tako ve─Ź, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika ÔÇô saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja dolo─Źene spletne strani.

Podjetja lahko s pomo─Źjo pi┼íkotkov ocenijo u─Źinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in ┼ítevila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Onemogo─Źenje pi┼íkotkov
Samo Vi odlo─Źate ali boste dovolili shranjevanje pi┼íkotkov na va┼íi napravi. Nastavitve za pi┼íkotke lahko nadzirate, spreminjate oz. blokirate sprejem vseh pi┼íkotkov na internetu v nastavitvah va┼íega spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke se obrnite na izdelovalca vašega spletnega brskalnika, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera